Workshop Technieken

Winteracademie Art to Join
Onder deskundige leiding, drie dagen schilderen en tekenen

Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag  8 januari 2017

In navolging op de zomeracademie geven we nu ook een winter-academie. Drie dagen lang van 10.00 uur tot 17.00 uur wordt er hard gewerkt aan de teken- en schildertechnieken. Ook hier ligt de academische manier van werken, als grondslag voor de lessen. Wij willen de cursisten prikkelen om net even verder te gaan in hun kunnen en door ze allerlei methoden aan te biedenom zo  hun eigen teken- schilderkunst te verdiepen.

Zomer-academie Art to Join
Onder deskundige leiding, vijf dagen schilderen en tekenen

Datum wordt nog bekend gemaakt

Kosten € 350,- inclusief materiaal

Deze week is bedoeld voor alle mensen die verder willen komen met schilderen en tekenen dan in de reguliere cursussen. Doordat we in de ochtend op academische wijze beginnen met tekenen, trainen we onze tekenhand die we vervolgens in de middag omzetten in schilderen. Binnen deze week gaan we aan het werk met model, stillevens en landschappen en wordt zowel de figuratieve kant als de abstracte kant behandeld. Doordat de lessen worden afgewisseld met kunsthistorische lezingen wordt de insteek van het schilderen en tekenen verder verdiept.

Alles bij elkaar gaan we op een academische manier om met de onderwerpen en trachten we alle deelnemers binnen deze week op een hoger plan te brengen. Door de ervaring van Aldwin Kroeze als docent op de HKU en de kunstacademie in Zwolle en Ingrid Jansen met haar jaar 30 jaar ervaring als docent en kunstenaar, wordt er een combinatie gemaakt die uniek te noemen is.

Het wordt een ervaring die u verder kan brengen dan u mogelijk heeft gehouden en wordt afgesloten met een tentoonstelling en een bijbehorend certificaat.

Deze week wordt gegeven in en rondom Atelier Art to Join in Kortenhoef.